Wat betekent S3 bij werkschoenen?

Als je op het internet op zoek gaat naar werkschoenen, kom je ook de term ‘S3 werkschoen‘ tegen. De werkschoenen S3 zijn namelijk een van de populairste veiligheidsschoenen die er zijn: deze werkschoenen worden al jarenlang in tal van industrieën gebruikt. We kunnen ons echter voorstellen dat als je voor het eerst op zoek bent naar werkschoenen, het niet meteen duidelijk is wat S3 inhoudt. Wat betekent S3 bij werkschoenen eigenlijk? Waarin verschilt deze veiligheidsschoen van andere werkschoenen? Voor wie is deze schoen geschikt? Om die reden geven we je op deze pagina wat extra informatie over de populaire S3 werkschoen.

Een werkschoen voor elk veiligheidsniveau

Een veiligheidsschoen is bedoeld om jou tijdens het uitvoeren van je functie veilig te houden. De arbeidsomstandigheden (en daarmee, de veiligheidsrisico’s) verschillen echter van werkplek tot werkplek. Zo loopt een verhuizer bijvoorbeeld het risico om zware voorwerpen op zijn of haar voeten te laten vallen. Bij een chemisch laborant is deze kans natuurlijk een stuk minder groot, maar daar staat tegenover dat hij of zij weer het risico loopt om chemische stoffen te knoeien. Een verhuizer en een laborant hebben dan ook een andere vorm van bescherming nodig. Dit geldt natuurlijk ook voor andere beroepen, zoals bijvoorbeeld monteurs, fabrieksmedewerkers, proces engineers en bouwvakkers. Om die reden is een systeem van veiligheidsniveaus ontwikkeld. Elk veiligheidsniveau biedt bescherming tegen andere gevaren. Op deze manier kun je makkelijk bepalen welke veiligheidsschoen voor jouw functie geschikt is. Er zijn in totaal zeven veiligheidsniveaus: SB, S1, S1P, S2, S3, S4 en S5. Op deze pagina staat de S3 schoen centraal.

Wat betekent S3 bij werkschoenen?

Wat betekent S3 bij werkschoenen nu precies? Een werkschoen krijgt alleen het label S3 als hij aan bepaalde voorwaarden voldoet. Deze voorwaarden zijn als volgt.

  • Allereerst moet een S3 werkschoen voorzien zijn van een veiligheidsneus. Deze veiligheidsneus kan van uiteenlopende materialen worden gemaakt, zolang de neus maar weerstand kan bieden tegen een impact van minstens 200 joule. De meest gebruikte materialen zijn staal en composiet. Ook de hiel moet een impact van minimaal 200 joule aankunnen.
  • Ten tweede moet een S3 werkschoen een gesloten hielpartij hebben.
  • Ten derde moet een S3 schoen beschikken over antistatische eigenschappen.
  • Daarnaast moet een S3 schoen een anti-slipzool hebben die weerstand biedt tegen koolwaterstoffen.
  • Een S3 veiligheidsschoen moet tevens over een verhoogde schacht beschikken. Deze schacht moet weerstand bieden tegen vuil en water.
  • Ten slotte moet een S3 werkschoen een anti-perforatiezool hebben. Deze zool beschermt je voeten tegen scherpe materialen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je per ongeluk op een rondslingerende spijker stapt!

Kies de S3 werkschoen die bij jou én je functie past

S3 werkschoenen moeten dus allemaal aan dezelfde veiligheidseisen voldoen. Dat betekent echter niet dat er verder geen onderlinge verschillen tussen S3 schoenen zijn – de ene S3 schoen is de andere niet! In het assortiment van Bata Industrials vind je S3 werkschoenen in alle soorten en maten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een sportieve sneaker, maar ook voor een stevige veiligheidslaars. Ook kom je in onze collectie veterschoenen en instappers tegen. Daarnaast kun je kiezen tussen diverse materialen, kleuren en stijlen.

Samen zorgen we voor een veilige werkvloer

Bata Industrials is al jarenlang actief in de wereld van de veiligheidsschoenen, en dat is niet zonder reden – wij willen ervoor zorgen dat vakmensen van de hele wereld hun functie op een zo veilig mogelijke manier uit kunnen voeren. Met de hulp van gerenommeerde wetenschappers ontwikkelen we hoogwaardige veiligheidsschoenen die ervoor zorgen dat je stevig in je schoenen staat. Zo kun je al je aandacht op je werk richten! Ben je nieuwsgierig naar de werkschoenen van Bata Industrials? Neem dan gerust een kijkje in ons assortiment. Heb je een vraag over een van onze producten? Onze specialisten voorzien je graag van extra informatie.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een groot deel van onze veiligheidsschoenen wordt ontwikkeld en geproduceerd in het Noord-Brabantse Best. Hierbij werpen onze investeringen in robotica, Research & Development en geavanceerde technologieën hun vruchten af. Bata, opgericht in 1894 in Tsjechië, was een van de eerste fabrikanten die zijn producten wereldwijd verkocht.